Historie GS Staalwerken Groep, vanaf 1966

De historie van GS Staalwerken Groep gaat terug tot de jaren zestig. Op 25 mei 1966 start Geert Smulders samen met een compagnon de firma Smulders-Liebregts. Vanuit Gerwen werd gestart met de productie, levering en montage van lichte staalconstructies voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Staalbouw divisies |1966-2010

In de jaren daarna breiden de staalbouw activiteiten zich snel uit en ontstond de Smulders Group. In 2010 maakten vier industriële staalbouw divisies deel uit van de Smulders Groep:

  • Hoogwaardige staalconstructies (HC)
  • Industriële staalconstructies (IC)
  • Machine staalconstructies (MC)
  • Staalconstructies Windturbines (WTC)

In april 2010 neemt investeringsmaatschappij Bencis Capital een meerderheidsbelang in de Smulders Group. De multinational telt dan 1.300 werknemers in 4 landen, verdeeld over 4 divisies.

Groei op de Poolse markt |1996-2011

In 1996 bezoekt Mark Smulders de vestigingen in Polen. Onder leiding van Mark Smulders wordt de Poolse organisatie verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met 4 productielocaties met circa 600 werknemers.

In januari 2011 verlaat Mark Smulders de Poolse vestigingen van de Smulders Groep. Een jaar later start hij met de nieuwe firma ‘Smulders Polska Sp. zo.o’.

In juni 2011 koopt Geert Smulders de bedrijven onder de divisie ‘Industriële constructies’ terug van Bencis Capital. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam ‘GS Staalwerken Groep.’’

Als specialist in grote en zware staalconstructies heeft GS Staalwerken Groep vanaf dat moment in Nederland 6 productielocaties met 400 werknemers, 2 productievestigingen in Polen en een productielocatie in Portugal.

On- en offshore Wind | 2013

In 2013 begeeft GS Staalwerken Group zich op de On- en offshore windmarkt en worden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met windenergieprojecten onder de vlag. ‘GS Staalwerken Group Energy.’

GS Staalwerken Groep in 2017

In 2017 werken er ruim 500 professionals bij de tien vestigingen van GS Staalwerken Groep. De 7 Nederlandse productievestigingen en 2 Poolse productie locaties worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Helmond.

GS Staalwerken Groep is door de enorme productiecapaciteit (ruim 70.000 m2 productievloer in Nederland), de snelle levertijd en de specialismes van de afzonderlijke staalconstructie bedrijven in staat om grote en zware staalconstructies te realiseren in heel Europa.

De productiecapaciteit van staalconstructie onderdelen is 80 ton met een lengte van 40 meter.