Paul Verhoeven 40 jaar in dienst

Met trots kijkt Paul Verhoeven (56 jaar) – samensteller in Helmond – terug op zijn 40 jaren dienstverband bij GS Staalwerken. “De Smulder was mijn eerste echte werkgever”, vertelt hij. “Het werk bij GS Staalwerken vond ik zo leuk, ik wilde niets anders”.

Paul Verhoeven2.0

11 mei 1961: Paul is opgegroeid in een groot gezin in Lieshout. Met acht zussen en vier broers was het een gezellig boel. Zijn vader was metselaar en zijn moeder zorgde voor de kinderen en het huishouden. Op school en in zijn vrije tijd sportte hij graag. Zo werd hij zelfs “sportman van het jaar” benoemd. Paul was vaak op het voetbalveld te vinden. “Ik weet het nog goed”, vertelt hij, “dat ze van PSV kwamen kijken naar onze wedstrijd tegen Helmond, dit was kei spannend”. Niemand werd gescout, maar dit drukte te pret niet! Een voetbalcarrière zat er niet in, het heeft zo moeten zijn”.

9 maart 1977: Paul wilde na zijn schooltijd graag gaan werken en geld verdienen. Een teammaat van ELI Lieshout zei dat ze bij Gerwen nog “volk nodig hadden”. Paul ging op de fiets naar Gerwen om te solliciteren bij Smulders. Hij begon dezelfde dag met werken en mocht vegen in de werkplaats. Na drie dagen was hij het nog niet beu. Geert Smulders vroeg: “durfde gij omhoog?” Paul had geen twijfels. Het was druk, er was veel werk! En voor hij het wist ging hij in de buitendienst werken, bij Montage. Hij vond het geweldig om als monteur aan de slag te gaan! “Het is een mooi vak” vertelt hij, ik heb zo’n 6 jaar als monteur gewerkt met heel veel plezier”. Hij wilde nóg meer leren. Binnen no time had hij zijn lascertificaat gehaald en is hij als lasser gaan werken in de fabriek in Helmond met als leermeester Gerrit Donkers.

Op z’n 29e is hij gaan tennissen in Beek en Donk. Balgevoel had hij wel. Hij leerde zijn vrouw Ida kennen bij Slaats in Mariahout. In 1988 gingen ze samenwonen en in 1994 zijn ze getrouwd en hebben samen hun dochter Laura gekregen!
Elke donderdag ging Paul samen met zijn vrouw naar opa en oma (ouders van Ida), die destijds op Laura oppasten. Met z’n alle gingen ze struif eten (pannenkoeken), of er werd erwtensoep of uiensoep gekookt. Dit zijn mooie herinneringen voor hem.

“In 1982 brak de economische crisis uit. Ook bij Smulders ging het minder goed, er was minder werk. Er vond bij Smulders een reorganisatie plaats en ik moest op zoek naar iets anders. “Ik vond het jammer, ik was jong en wilde aan de gang”. En er moest brood op de plank komen. Hij had zichzelf ingeschreven bij een uitzendbureau en is via hen bij Janssen-Fritsen in Mierlo gaan werken. Zijn werk bestond uit het vastzetten van beugels van banken. Na zo’n drie maanden kreeg hij telefoon. Het was Harrie Smulders die hem vroeg of hij weer kon komen werken, dit keer was het voor een vaste aanstelling. Dezelfde dag heb ik mezelf uitgeschreven bij het uitzendbureau en ben ik terug gegaan naar Smulders. Bij Janssen-Fritsen waren ze niet blij dat ik opgestapt was. Ze zeiden dat ik terug kon komen wanneer ik wilde, maar het grote projecten werk bij GS Staalwerken vond ik toch leuker”.
Het is fijn hier, hier voel ik me thuis en krijg ik waardering voor wat ik doe.
“Er was ook een periode dat er in de hal in Helmond niks lag en er geen werk was. Ik ben toen gedetacheerd bij Theo Leenders, in de RVS waar veel voor offshore gemaakt werd. Daar was veel werk en ook hier heb ik met veel plezier gewerkt. Maar toen het bij ons weer drukker werd ben ik weer terug gegaan naar GS Staalwerken Helmond.

"Het is fijn hier, hier voel ik me thuis en krijg ik waardering voor wat ik doe”.

Paul is vanaf 1994 gaan samenstellen. “Nu doe ik samenstellen én af lassen, wat mij ontzettend veel plezier geeft. Geen dag is hetzelfde”. In zijn vrije tijd houdt Paul van forelvissen, tennissen en als het kan soms een gokje wagen in het Casino. Turkije is zijn favoriete vakantieland.
“Er is best veel veranderd de afgelopen jaren, vertelt hij. Door de technologie en het systeem waar wij nu mee werken, zijn we er ontzettend op vooruit gegaan. De tekeningen zijn in detail uitgewerkt, er kunnen nu weinig fouten gemaakt worden. Dat levert veel op”.
In zijn loopbaan heeft hij ontzettend veel ervaring opgedaan door verschillende functies uit te voeren wat het voor hem uitdagend maakte. De motivatie, leergierigheid en zijn doorzettingsvermogen heeft hem ver gebracht. Paul : “met dank aan Geert Smulders en alle collega's voor de jarenlange samenwerking".

Vandaag vieren wij zijn 40-jarig dienstjubileum op het hoofdkantoor in Helmond. Op naar de vijftig!