Utiliteitsbouw in beweging, duurzaam en efficiënt bouwen

Utiliteitsbouw vraagt om specialistische kennis, gebouwen worden steeds complexer en duurzamer. Bij het engineeren van hoogwaardige staalconstructies voor de utiliteitsbouw (kantoren, bedrijfshallen, parkeergarages), verdiepen we ons al vroegtijdig in alle bouwaspecten die belangrijk zijn voor duurzaam en efficiënt bouwen.

Duurzame utiliteitsbouw

Bij de ontwikkeling van staalconstructies voor utiliteitsbouw, moeten niet alleen de functionaliteit, de omvang en de (esthetische) uitstraling passen bij de wensen van de opdrachtgever maar ook de specifieke regels en ontwikkelingen in de specifieke branche worden op de voet gevolgd. Zo heeft een logistiek bedrijf andere wensen en normen dan een zorginstelling. Het type gebouw is daarmee afhankelijk van de functie van de gebruiker.

Ook maatschappelijke ontwikkelingen, veranderingen in mobiliteit en verduurzaming stellen andere eisen aan openbare ruimten. De manier waarop we werken en leven (flexibel werken, vergrijzing, mobiliteit) verandert en vraagt om een ander type utiliteitsbouw.

Duurzame utiliteitsbouw is continu in beweging en staat hoog op de agenda’s van onze opdrachtgevers. Al in de ontwerpfase heeft verduurzaming onze aandacht. Dat ziet u terug in de materiaalkeuze, onderhoud, routing, energie- en CO2 uitstootreductie en de recycling van materialen. Ook bekijken we samen met de klant de mogelijkheden voor toepassing van duurzame bronnen als zonne-energie, warmte en koelingsystemen.

We realiseren complete staalconstructies voor de hallenbouw, zoals:

  • Bedrijfshallen
  • Distributiecentra
  • Fabriekshallen
  • Magazijnen

Maar ook voor bedrijfspanden, winkelcentra, hoogbouw, parkeergarages en evenementenhallen.

Tijdens het bouwproces bewaken we de voortgang en de kwaliteit van het project zodat we altijd op tijd en binnen budget kunnen leveren. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen tussen ontwerp, planning, organisatie en uitvoering en houden we continu controle over het complete project. Het resultaat is een mooi en duurzaam gebouw.

Projecten van engineering tot montage

Tal van spraakmakende en ingenieuze staalprojecten staan op onze naam. Utiliteitsprojecten (link) als het Lidl distributiecentrum in Heerenveen en Filmmuseum Eye in Amsterdam, zijn voorbeelden van utiliteitsbouw waarbij het complete staalbouwproject, van engineering en productie tot installatie, door GS Staalwerken Groep is uitgevoerd, conform de eisen en normen voor design, functionaliteit en duurzaamheid.

Staalconstructies als eyecatcher

Door de jarenlange ervaring in staalbewerking hebben we alle kennis in huis om ook uw wensen voor maatwerkconstructies te realiseren. U kunt hierbij denken aan industriële constructies of aan meer esthetische staalconstructies die als eyecatcher voor uw bouwwerk kunnen dienen zoals bijvoorbeeld de staalconstructie van de Piazza in Eindhoven. Deze staalconstructie dient als visuele blikvanger.


utiliteitsbouw projecten